Affiche van Dour 2017 compleet met headliner M.I.A., Earl Sweatshirt en veel meer

door Joppe Peeters

De organisatie van het Dour Festival kondigde zonet een nieuwe reeks namen aan. Met die nieuwe toevoegingen is de affiche voor Dour 2017 rond. M.I.A zal woensdag 12 juli, de openingsavond, headlinen. Ook Earl Sweatshirt en Little Simz zijn dit jaar van de partij. Het gitaarwerk komt van Temples en Alex Cameron, Franse rap wordt u voorgeschoteld door Josman, Alkpote, DI-MEH en Slimka. De maestro’s van de dansvloer heten dit jaar Romare (met live band), Stwo, Snakehips, DJ Antal, Throes + The Shine en Binkbeats. Wie het wat steviger wil, kan rekenen op Blanck Mass en Surgeon.

Aan het dubfront zijn er ook nog een heleboel namen aangekondigd, namelijk Manudigital + Beenie Man, Dub Addict, King Earthquake, Omar Perry, Roger Robinson & disrupt, Pilah, LMK, Khoe-wa Dub System, Krak In Dub en Mo’Kalamity.

Verder kan je nog rekenen op de komst van Jessie Reyez, Carpenter Brut, Marie Davidson, Malaa, Miss K8, Casual Gabberz, Manu Le Malin, Darktek, DC Breaks x Loadstar x Mind Vortex (feat. Daxta MC) en Teddy Killerz.

Hier lees je nog eens wat wij vonden van de vorige passage van M.I.A. in ons land, op Les Ardentes 2014. Earl Sweatshirt stond in 2015 nog op Best Kept Secret, en daar waren wij ook. Temples speelde dinsdag nog in een uitverkochte Botanique, en dat verslag lees je hier. Ook Blanck Mass bracht onlangs nog een bezoekje aan ons land.

De 29ste editie van Dour Festival vindt plaats van woensdag 12 tot en met zondag 16 juli. Eerder werden al Solange, Die Antwoord en Kaytranada aangekondigd. De volledige line-up, tickets en info vind je op de website van Dour.