Amatorski – TBC/Same Stars We Shared krijgt internationale release via Crammed Discs

door Jacky Ypzsilon

Crammed Discs kondigt aan dat Amatorski een deal bij hen heeft getekend. In februari 2013 gooit het label een double pack dat het album ‘TBC’ en de EP ‘Same Stars We Shared’ zal bevatten op de markt. De groep trekt in die periode op minitournee door West-Europa om de release te promoten, en zal in de meimaand de valiezen klaarzetten voor een langere lente- en zomertour.

Amatorski werd door de Engelse krant The Guardian al “the best Belgian act around at the moment” genoemd. Het Franse magazine Les Inrockuptibles vergeleek hun atmosferische pop met Sufjan Stevens, Portishead en Sparklehorse naar aanleiding van hun show op het Reeperbahn Festival en loofde de band als volgt: “extremely classy, refined, delicate, melodic, subtle: the most beautiful concert of the evening”.

Platenmaatschappij Crammed Discs laat zich niet verleiden tot een hokjesmentaliteit en brengt al 3 decennia lang een heel breed spectrum muziek uit uiteenlopende genres uit. Het label was onder meer mee verantwoordelijk voor de internationale carrières van artiesten als Konono N°1, Cibelle, Tuxedomoon, Megafaun, Bebel Gilberto, Congotronics, Carl Craig, Staff Benda Bilili, SKIP&DIE en vele anderen.

Amatorski website

Crammed Discs website