Best Kept Secret Festival 2013 – tickets te koop, programma verder aangevuld met meer schitterende namen

door Bart Somers

Voor de eerste editie van Best Kept Secret zijn zojuist nieuwe namen bekend gemaakt: Belle & Sebastian, The Maccabees, Swans, Balthazar, Modest Mouse, Temples, Wave Machines, Efterklang, Thomas Azier, Splashh en Cashmere Cat. Drie weken geleden bracht het festival de namen van Arctic Monkeys, Sigur Rós, Portishead, alt-J (∆), No Age, French Films, Swim Deep en SKATERS naar buiten. Samen met zo’n 40 andere artiesten spelen ze op 21, 22 en 23 juni op 3 podia op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Programmeur Roel Coppen licht enkele van de nieuwe namen eruit: ‘Het oeuvre van Belle & Sebastian is sinds 1996 uitgegroeid tot een geheel eigen soort indiepop en bevat klassieke albums als ‘If You’re Feeling Sinister’ en ‘Dear Catastrophe Waitress’. Met ‘Given To The Wild’ verdiepten de Britse Maccabees hun geluid. Het energieke ‘Pelican’ was één van mijn favoriete singles van vorig jaar, maar allesbehalve representatief voor het ambitieuze, gedragen derde album waar het op staat.’ Landgenoten Temples sluiten met hun psychedelische pop aan bij een bredere muzikale trend in 2013. ‘Daarmee zijn zij een nieuwe act waarvan wij hopen dat het publiek ze ontdekt op Best Kept Secret’, aldus Coppen. Voor een optreden van de legendarische Swans deelde Doornroosje, Nijmegen eind vorig jaar gratis oordoppen uit, met op de deur de waarschuwing ‘Swans speelt extreem luid!’. Swans’ geluid zal in juni ver dragen over het water van Best Kept Secret.

Alle tot nu toe bevestigde namen zijn te zien in deze nieuwe Best Kept Secret festivaltrailer.

Over Best Kept Secret festival
De muzikale ontdekkingstocht op een prachtig terrein moet centraal staan op Best Kept Secret. Naast een aantal bekendere namen focust organisator Friendly Fire bewust op nieuwe acts, bands, uiteenlopende muzikale stijlen en artiesten. Het doel? ‘Het festival waar we zelf naar toe zouden willen’, aldus festivaldirecteur Robert Swarts.

Tickets & voorverkoop
De voorverkoop van Best Kept Secret is inmiddels gestart. Een passepartout voor 3 dagen kost €99, dagkaarten voor vrijdag, zaterdag en zondag respectievelijk. €49, €59 en €59. Een campingticket voor 3 overnachtingen met je eigen tent kost €19. Alle bungalows en blokhutten op vakantiepark Beekse Bergen zijn inmiddels verhuurd tijdens het weekend van Best Kept Secret. Alle prijzen zijn exclusief servicekosten en alle tickets zijn te koop via de website van het festival.