Blu Samu, Dry Cleaning en Black Country, New Road bij eerste namen showcasefestival MENT

door Bart Somers

Terwijl de tijd vliegt, bieden verse muzikale talenten zich bij bosjes aan. Zo kan het dat we alweer bijna toe zijn aan een nieuwe editie van MENT, het showcasefestival uit Slovenië dat opkomende acts uit heel Europa in de kijker zet bij muziekfans en -professionals.

Van 5 tot 7 februari is Ljubljana weer de place to be voor iedereen die aanstormende artiesten graag in een zo klein mogelijke setting ziet. De organisatie loste al de namen van onze eigen Blu Samu naast onder meer Dry Cleaning, Skinny Pelembe en Black Country, New Road uit het Verenigd Koninkrijk. Nederland vaardigt Neighbours Burning Neighbours af, terwijl Frankrijk vertegenwoordigd wordt door de punkers van Decibelles.

Naast onder meer Turkije, Roemenië, Italië, Rusland en Letland is uiteraard ook Slovenië zelf goed vertegenwoordigd. Voor het thuisland zijn al namen als Body Says No, Bratři en Buč Kesidi bevestigd.

Normale tickets voor MENT zijn traditiegetrouw erg goedkoop. Voor een combi betaal je momenteel 35 euro. Wie langer wacht, is maximum 42 euro kwijt aan de kassa. Er zijn ook formules voor professionals aan iets duurdere prijzen. Zij geven toegang tot allerhande panelgesprekken en speciale conferences.

Voor een ticket of meer info over de bands en het professionele gedeelte kan je terecht op ment.si. Meer info over Ljubljana, een prachtige stad, vind je op de website van Visit Ljubljana.

Beluister hier de officiële MENT-playlist