Bodyspasm – Twenty Radios eerste resultaat van zoektocht naar nieuw geluid

door Bart Somers

Bodyspasm is het broederpaar Sebastiaan (27) en Pieter (29) Steeno. Een duo met Leuvense roots, gedreven door de vraag: hoe laat je mensen ontsnappen aan de realiteit, zowel op de dansvloer als via de radio? Hun antwoord: Bodyspasm. Een alias waaronder het duo extreem dansbare en melodische beats afvuurt, voor iedereen met een kloppend hart, verlangend naar een never-ending zomernacht. Elektronische dansmuziek in de meest gretige, uitgelaten vorm.

Bodyspasm ontstaat in 2007 en wint datzelfde jaar met amper 5 optredens op de teller het provinciale rockconcours Rockvonck. Uit deze overwinning vloeien heel wat aandacht en optredens voort: twee jaar lang spelen de broers bijna elk weekend in jeugdhuizen, concertzalen, clubs en festivals met hun zinderende electro live act. In 2010 matureert Bodyspasm. De liveshows worden on hold gezet en de broers gaan op zoek naar een nieuw geluid. Rijker dan alleen krakende synths, brakende gitaren en computerrockdrums. Minder punk, meer funk. Eind 2010 trekken Pieter en Sebastiaan naar de Temple Studios in Malta om er enkele nieuwe songs te mixen en af te werken onder de goedkeurende blik van producer Luuk Cox. Bij deze nummers ook het door velen al razend aanstekelijk genoemde ‘Twenty Radios’. Een visitekaartje in wording?

In 2011 ontstaat het eerste contact met platenmaatschappij EMI België. In hun nieuwe studio in de Leuvense rand werken ze intens aan nieuwe nummers en een nieuwe liveshow. Ondertussen treedt het broederpaar op als deejays, hun andere passie. Bodyspasm sluit in maart 2012 een overeenkomst met EMI België. De eerste officiële single, ‘Twenty Radios’, kreeg op woensdag 4 april zijn première in het programma ‘Sound Of Sam’ op radiozender Studio Brussel. De clip bekijken kan via deze link op YouTube.