Brussels Summer Festival 2012 – tickets te koop, programma erg gevarieerd

door Bart Somers

Het Brussels Summer Festival is hét zomerevenement van Brussel. De 11de editie vindt plaats van 10 tot 19 augustus 2012. Dit jaar worden 110.000 bezoekers verwacht. Zij kunnen naar goede gewoonte genieten van talrijke activiteiten en een gevarieerde affiche: rock, pop, Frans chanson, folk, wereldmuziek, jazz, klassieke muziek, elektro, hiphop, folk, reggae en veel meer. Er zijn optredens van internationale topacts op het Paleizenplein, een alternatieve rock-popaffiche voor de Kunstberg en meer intieme concerten in de Magic Mirrors die dit jaar op het Museumplein opgetrokken wordt.

Naast een gevarieerde affiche is één van de troeven van het BSF ook de democratische toegangsprijs dankzij de 10 Days Pass van 35 €, de 1 Day Pass van 17,50 € geldig op 10, 11 of 12 augustus en de 1 Day Pass van 12,50 € geldig op 13, 14, 15, 16, 17, 18 of 19 augustus. Voor deze zomer konden opnieuw steengoede en exclusieve acts als Iggy and The Stooges, John Cale, Stephan Eicher, Adam Cohen, The Stranglers, Sharon Corr, Bjorn Berge, Dick Annegarn en vele anderen gestrikt worden. Verder in de lijst van een honderdtal artiesten die op het festival te bewonderen zijn: Charlie Winston, Bénabar, Orelsan, Catherine Ringer, Shaka Ponk, Alborosie, Pony Pony Run Run, Claire Denamur en Skip The Use. Ook Belgische acts komen ruimschoots aan bod, vanuit de uitdrukkelijke wens hen een plaats op een echt internationale affiche aan te bieden: Roscoe, Dan San, The Experimental Tropic Blues Band, Geike, Balimurphy, Perry Rose, Hudson, David Bartholomé, Gandhi, Elvis Black Stars, Kiss and Drive, Mademoiselle Nineteen & Benjamin Schoos, Sarah Carlier, Clare Louise en nog meer.

Ticketinfo vind je via www.bsf.be. Daar kun je ook terecht voor de dagindeling en een hoop praktische info over het festival zelf en de randactiviteiten.