Club Select – Select zet clubbezoekers op de schoot bij radiomakers

door Bart Somers

De radiomakers van Select op Studio Brussel gaan tussen 4 oktober en 29 november acht donderdagen tussen 20 en 22 uur live uitzenden vanuit acht Vlaamse clubs onder de noemer Club Select. Samen presenteren ze een staalkaart van wat er leeft in de clubs en broeit in de muziekscene.

Kirsten Lemaire en een select aantal muziekliefhebbers maken 8 donderdagen samen radio vanuit de muziekclubs. Club Select is voor concertgangers en luisteraars een ideale gelegenheid om van heel dichtbij kennis te maken met hun favoriete club. Tijdens de uitzendingen draait alles om spannende muziek, zoals gebruikelijk bij Select, en om het verhaal achter de club.

“We kiezen bewust voor een intieme setting met een select publiek”, vertellen Bram Willems en Kirsten Lemaire van Studio Brussel. “Daarom nodigen we maar een beperkt aantal luisteraars uit, die haast letterlijk bij de radiomakers op schoot zullen zitten en telkens van een livesessie kunnen genieten. Zij kiezen ook mee de platen die we draaien. Een aantal clubs breit nog een vervolg aan de uitzending met een concert waarvoor ons publiek meteen op de eerste rij zit.”

Cactus mag de spits afbijten in Brugge op donderdag 4 oktober. Daarna komen nog Petrol (11 oktober, Antwerpen), Democrazy (18 oktober, Gent), Vk* (25 oktober, Brussel), 4AD (8 november, Diksmuide), Nijdrop (15 november, Opwijk) en De Kreun (22 november, Kortrijk) aan de beurt. De Zwerver (Leffinge) sluit het rijtje af op donderdag 29 november. De uitzending start om 20 uur. Tickets zijn niet te koop, maar kun je wel winnen via www.stubru.be, via de clubs zelf of op www.clubcircuit.be. Online kun je vanaf maandag 1 oktober alles op de voet volgen op www.clubselect.be.

Praktische info

Tickets
Voor de uitzendingen in het kader van Club Select zijn geen tickets te koop. Je kunt wel tickets winnen via Studio Brussel of via de club. Het concert achteraf is wel toegankelijk voor het publiek. Tickets daarvoor zijn te koop op de website van die specifieke club.

Programma:
Donderdag 04.10: Cactus Muziekcentrum (Brugge) – 20 uur (met Low Vertical)
Donderdag 11.10: Petrol (Antwerpen) – 20 uur
Donderdag 18.10: Democrazy (Gent) – 20uur (met aansluitend concert van How To Dress Well)
Donderdag 25.10: Vk* (Brussel) – 20uur
Donderdag 08.11: 4AD (Diksmuide) – 20uur
Donderdag 15.11: Nijdrop (Opwijk) – 20uur (met aansluitend concert van Exitmusic)
Donderdag 22.11: De Kreun (Kortrijk) – 20uur
Donderdag 29.11: De Zwerver (Oostende) – 20uur

Clubcircuit
Vzw Clubcircuit is een koepel van elf Vlaamse onafhankelijke muziekclubs en concertorganisatoren. Deze clubs zijn 4AD (Diksmuide), Petrol (Antwerpen), Cactus (Brugge), De Kreun (Kortrijk), De Zwerver (Leffinge), Democrazy (Gent), N9 (Eeklo), Nijdrop (Opwijk), Vk* (Brussel), Recyclart (Brussel) en het VUB-Kultuurkaffee (Brussel). Het Clubcircuit is al enkele jaren het officiële overlegorgaan waarbinnen de verantwoordelijken van deze clubs bijeenkomen, zich over gezamenlijke issues buigen, en er ook gemeenschappelijk mee naar buiten komen. Het Clubcircuit is met andere woorden de spreekbuis van elf pioniers van het Vlaamse podiumlandschap, zowel in officiële aangelegenheden, als in de communicatie naar pers en publiek.