Cookpit: lekker en gezond eten op Pukkelpop 2016

door Jacky Ypzsilon

Wie zegt dat Pukkelpop nieuw talent lanceert, trapt een deur in die zo hard openstaat dat er al menig spin voor een nageslacht heeft gezorgd in de webben die er aan de rand hangen. En toch: in 2016 gaat het festival in samenwerking met Hotelschool Hasselt Cookpit lanceren, een pop-uprestaurant waar leerlingen van de school in kwestie zullen koken en opdienen, en op die manier kunnen laten zien en proeven wat ze in huis hebben. De place to be is de Baraque Futur.

De festivalbezoeker zal kunnen kiezen uit zes, ter plekke bereide, verse gerechten: twee vleesgerechten (Main Stage Supreme en The Shelter Stew), twee visschotels (Boiler Redfish en Wablief Salad) en twee vegetarische opties (Castello Romanesco en Marquee Champions). Elk gerecht bevat minstens 1 Limburgs streekproduct. De leerlingen van de Dageraadschool in Kortessem planten in aanloop naar het festival kruiden en groenten in mobiele zaaistations. Die worden tijdens het festival in de Cookpit gebruikt door de jonge chefs.

Als dessert is er de keuze tussen een assortiment versgebakken Limburgse taarten, muffins of de Rockit miniatuurappeltjes ontwikkeld door de Limburgse Tuinbouwveiling. In het pop-uprestaurant wordt ook het fameuze CO2-vriendelijke b.akkerbrood aangeboden: van akker tot bakker zonder onnodige tussenstappen.

Indiestyle mocht vanmiddag alvast aan tafel aanschuiven, en wat we tussen de kiezen kregen, smaakte verrukkelijk. Mensen die een beetje tijd hebben, want we gokken dat je wel een uurtje of negentig minuten moet voorzien om optimaal van Cookpit te kunnen genieten, zullen zich hun bezoek aan dit nieuwe restaurant absoluut niet beklagen. Betalen doe je met gewone eet- en drankbonnen, de prijzen zullen bewust democratisch gehouden worden. Reserveren is niet mogelijk, al krijgen laatkomers tijdens het wachten wel al de gelegenheid om alvast te aperitieven.

Meer Pukkelpop-weetjes vind je op www.pukkelpop.be.