De Beloften 2015 – de finalisten heten Nunki, Crowd Of Chairs, Gloria Boateng, Madame Blavatsky, The Jagged Frequency en Vermillion House

door Jacky Ypzsilon

De Beloften bepalen elk jaar wie de beste jonge band of artiest uit Gent is, en dat zal ook in 2015 zo zijn. Tot eind juli konden aspirant-laureaten zich via vi.be kandidaat stellen, en zonet hakte de demojury de eerste onverbiddelijke knopen door. Indiestyle stelt als mediapartner voor De Beloften 2015 de 6 finalisten kort in willekeurige volgorde aan je voor. Klik op de naam van de band of artiest om enkele songs te beluisteren.

Nunki
Aangevoerd door de Antwerpse Hanne Torfs, die je kan kennen als toetseniste van School Is Cool, maakt dit vijftal dromerige muziek die je door de sfeer onvermijdelijk aan IJsland doet denken. Hun songs doen je eerder rillen van ontroering dan van de kou.

Crowd of Chairs
Het gaat goed met de Belgische noiserock en Crowd Of Chairs, bestaande uit leden van Deers en Youff, zou weleens de volgende vaderlandse uitblinker in het genre kunnen zijn. Wie niet vies is van een decibel meer en afwisseling op prijs stelt, vindt hier zijn of haar gading.

Gloria Boateng
Deze Gentse met Ghanese roots nestelt zich al enkele jaren in de Belgische subtop, en sleepte in 2012 al een finaleplaats in Humo’s Rock Rally uit de brand. In 2014 mocht ze haar opzwepende elektronische songs laten horen op Sziget. Wint ze in 2015 De Beloften?

Madame Blavatsky
Bij termen als dubstep en trap denk je bijna automatisch aan dj’s, toch? Madame Blavatsky vermengt live on stage akoestische muziek met electro tot een opwindende melange van stevige beats, bass, dubstep, trap, funk en improvisatie en dat klinkt veelbelovend.

The Jagged Frequency
Beïnvloed zijn door artiesten uit de jaren 60-70 tot nu is gemakkelijk. Daar je eigen ding mee doen binnen de al bij al vrij beperkte wereld van psychedelische bluesy garagerock is niet iedereen gegeven. The Jagged Frequency slaagt er blijkbaar wel in en dat is knap.

Vermillion House
Emancipatie is geen loos woord in Gent, want met Vermillion House staat er nog een frontvrouw op het podium van De Beloften. Deze band mengt stijlen als pop, jazz en hip-hop wat resulteert in een fris en uniek geluid.

Op 19 september kan je in de namiddag op de Sint-Baafsweide in Gent naar de finale van De Beloften 2015. De toegang is gratis. De winnaar gaat alvast met volle handen naar huis: een clubtour, een cafétour, een bon van 1000 euro voor muziekinstrumenten en nog meer moois zullen zijn, haar of hun deel zijn. Check de volledige prijzenkast en alle andere nuttige info op www.debeloften.be.

De Beloften 2015: de finalisten from Bert Staes on Vimeo.