De Kreun uit Kortrijk zoekt verantwoordelijke communicatie en marketing

door Bart Somers

De Kreun is een gereputeerde muziekclub in Kortrijk die gangmaker wil zijn voor intense muziekbeleving in de grensregio. De Kreun is op zoek naar een nieuwe verantwoordelijke voor marketing en communicatie (m/v).

De Kreun organiseerde in 2011 een zestigtal concerten in de eigen zaal en vier festivals (Sonic City, Student Welcome (met Goose Invades), Kortrijk Congé en Sinxen Vlas Vegas). Daarnaast zet de Kreun ook in op de ondersteuning van muzikanten (Pa Repetities, Artist in Residence, Coaching bands binnen het Europese IC Music project) en organisatoren (opzetten van coproducties, … ). Het overkoepelende community beleid bewaakt de samenhang van dit alles en zet constant in op verdieping én verbreding van het publiekbereik.

De Kreun heeft een divers en internationaal netwerk en tracht dit optimaal te benutten voor de ontplooiing van zijn werking. Er wordt in het kader van Europese programma’s intensief samengewerkt met collega’s uit Frankrijk en Engeland. Ook dichter bij huis kiest De Kreun resoluut voor samenwerking met o.a. Buda Kunstencentrum, Vlas Vegas, Muziekcentrum Track*, de stad Kortrijk, The Pit’s of het Clubcircuit. En ook meer zakelijke partnerships met het Hoger Onderwijs, business clubs, de eventsector en een aantal grote sponsors behoren tot de orde van de dag.

Interesse? Via deze link vind je de volledige vacature met voorwaarden en deadlines.