Negen concerten en gratis tickets voor een meesterlijke maart

door Louis Van Keymeulen

Er is voorlopig geen oorzakelijk verband gevonden tussen vaak naar optredens gaan en een betere weerstand, maar wij geloven graag dat er iets van aan is. Om je immuunsysteem in deze grieperige tijden een boost te geven, raden we je volgende reeks concerten aan. Net zoals iedere maand geven we ook een aantal concerttips waarvoor je tickets kan winnen. Stuur een overtuigende mail naar info@indiestyle.be met het concert naar keuze als onderwerp om een duoticket in de wacht te slepen.

07.03 Boy Pablo (Botanique)

Een knuffelbare chillwave/indierock millenial gebaard door Chili en Noorwegen. Unieker en interessanter wordt het niet. Nicolás Pablo Rivera Muñoz scoorde in 2017 samen met zijn band een Youtubehit met ‘Everytime’ en werd zo snel wereldwijd opgepikt. De Noorse staat gaf de jonge knapen een mooie beurs en dat resulteerde in twee veelbelovende ep’s. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

11.03 Ghostemane (Vooruit)

Het liefdeskind van satanistisch occultisme en nihilisme dat rap maakt beïnvloed door black metal. Dat zou al genoeg moeten zijn om enige interesse aan te wakkeren. De hiphopartiest uit Florida begon zijn muzikale escapade bij enkele lokale hardcorepunk- en doommetalbands, maar vergaarde vooral populariteit op het online audioplatform Soundcloud. Ervaar het vooral zelf, maar wees niet verrast als je terug thuiskomt met de drang om een geit te slachten. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

12.03 Dub FX (Vooruit)

De Australische Benjamin Stanford begon als een bescheiden straatartiest. Met behulp van meer dan deftige beatboxskills en een loopstation trad hij op in de straten van Engeland. Tien jaar later is Dub FX een gevestigde naam die nog steeds vasthoudt aan zijn roots. Dub en reggae met een goede dosis dubstep en drum and bass, gebracht door een bohémien die dicht bij het volk staat. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

13.03 Shht / Borokov Borokov / Paard / Willy Organ (De Zwerver)

Mocht je jezelf ooit afvragen, “wanneer zou ik in mijn leven in godsnaam ooit in Leffinge moeten zijn?”. Dan is 13 maart het onbetwistbare antwoord op die vraag. Of het nu voor de eclectische beats van Borokov Borokov, de harde spacerock van Shht, de nu-jazz van Paard of de tracksuit van Willy Organ is. In ruil voor en bescheiden bijdrage en een tocht naar de diepste krochten van West-Vlaanderen, krijg je een hoogst entertainende en absurde avond voorgeschoteld. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

14.03 Ansatz Der Maschine (De Kreun)

Ansatz Der Maschine brengt zwoele elektronische ambient ondersteund door sterke akoestische instrumentatie. De achtkoppige Kortrijkse band staat garant voor een dromerige, poëtische avond vol met fantasierijke melodieën met een goede dosis meeslepende beats eronder. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

17.03 Dijf Sanders (STUK, Leuven)

Twee weken geleden bracht Dijf Sanders zijn plaat ‘Puja’ uit. Zo’n release moet gevierd worden en daarmee brengt Dijf dus een stukje Nepal en India naar de Leuvense binnenstad. Verwacht jezelf aan een kleurrijke mix van westerse techno en elementen uit het arsenaal aan traditionele instrumenten dat het oosten te bieden heeft. Parvati, de hindoe-godin van dans en muziek, zal zonder twijfel aanwezig zijn. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

18.03 Fornet (Muziekodroom)

Eindelijk weten we wat we ons moeten voorstellen bij postpunk uit Bree. Op de 18e maart stelt Fornet hun album ‘Anti-Tragedy’ voor in Hasselt. Verwacht je aan flitsend gitaarwerk en een stevige set, waaronder het nummer ‘The great carrier’. Een schijf waar ze zo trots op zijn, dat ze het in november zes uur lang speelden in de Beursschouwburg. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

19.03 Pinegrove (Botanique)

Pinegrove brengt op 19 maart een moderne fusie van emo, indie rock en country naar Brussel. De band rond singer-songwriter Evan Stephens Hall bracht in januari haar vierde album ‘Marigold’ uit, dat door onze recensente goed onthaald werd. Al wie kan genieten van een landelijk stukje Amerikaanse country in een hedendaags jasje, is welkom in de Botanique. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

27.03 Sunflower (Villa Bota)

Er is een nieuwe generatie gitaargeweld opgestaan, en Sunflower maakt daar deel van uit. Op 23 maart bestormt het Brugse vijftal haar thuisbasis met een mix van dromerigheid en intensiteit. Sunflower staat bekend om haar energieke liveshows. “Worstelend met onzichtbare demonen wringt frontman Brent De Wulf z’n stembanden en volledige lijf in bochten om ze van zich af te schudden”, schreven we eerder alVoor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.