deBeschaving lanceert festivaltickets met zongarantie en bevestigt meer nieuwe namen

door Bart Somers

Festival deBeschaving zet dit jaar naast een uitgebreid muziek-, kunst en kennisprogramma ook het zonnige zomerweer op het programma. Het festival houdt van experimenteren en lanceert een primeur: exclusieve festivaltickets met zongarantie.

Daarnaast zijn wederom een aantal nieuwe namen bevestigd. In de kleinschalige Botanische Tuinen van Utrecht verrijzen op zaterdag 5 juli zes podia, het muziekprogramma is vandaag uitgebreid met WhoMadeWho, The Jezabels, Lucy Rose, Coppersky en Marble Sounds. Het kennisprogramma bevat de crème de la crème van onderzoekend Nederland, en het veldprogramma belooft te ontaarden in een explosie van creativiteit en kunstzinnigheid.

Over de zongarantie vertellen de organisatoren: “Het festival gaat er van uit dat de weergoden ons net zoals vorig jaar goed gezind zijn, maar het idee van tickets met zongarantie was te interessant om niet te proberen. Het idee leidde tot een leuke brainstorm met NOS weerman Peter Kuipers Munneke en enthousiasme bij onze ticketpartner Eventim. Vanaf vandaag zijn in de webshop van het festival een beperkt aantal festivaltickets met zongarantie te koop, waarbij bezoekers bij slecht weer het recht hebben om hun toegangskaartje te retourneren. Samen met NOS weerman Peter Kuipers Munneke bepaalden we de ondergrens: een KNMI weersvoorspelling met een maximumtempertuur van 20 graden of minder en een kans van meer dan 50% op regen. Bezoekers die het van de weersvoorspelling af willen laten hangen of ze naar het festival toe willen gaan, kunnen nu alvast met een gerust hart alvast een kaartje kopen”.

Daar zijn we het helemaal eens. Tickets, de volledige reeds bevestigde line-up en meer info vind je op www.debeschaving.nl.