Discovery: Boogrov – Swarm (feat. Mana island)

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Boogrov brengt nu niet meteen het geluid voort dat je zou verwachten van een Russische producer. Alle vooroordelen opzij, want echt ervaren rotten in de – naar het schijnt exploderende – elektronische scene van Moskou kan je de Indiestyle-redactie niet noemen. Zijn bio beweert dat hij vorige zomer een hit te pakken had met ‘Going crazy’, en deze week kwam er voor het eerst ook een ep uit.

Daarop vinden we vier nummers waarvan eentje een feature is met de New Yorkse zanger AYER, desondanks is het de afsluiter die ons het meeste aanspreekt. ‘Swarm’ is een samenwerking met het voor ons evenmin bekende Mana island. De song begint met een explosieve intro die ergens ver weg aan Sohn doet denken. Na deze uitbarsting krijgen we een vrij ingetogen elektronisch vervolg waarin de zang soms toch erg soulvol uit de hoek kan komen. Soul en elektronica zijn altijd goed, samen staan ze nog sterker.