Discovery: Gosto – My bad

door Adriaan Fillet

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Deze week stuitte ik op het project van Roel Vermeer, student aan het Amsterdamse conservatorium en frontman van Gosto. Zeggen dat ik meteen overtuigd was van de groep zou een gemakkelijke leugen zijn, pas na een paar extra luisterbeurten kon de mix van singer-songwriter, trip-hop en chillwave me bekoren. Daarbovenop komt Vermeers innemende stem die ik niet meteen met iets kan vergelijken; probeer dat gerust zelf nadat je ‘My bad’ ook een kans gaf.

Tot mijn grote spijt hoor ik niet bij het deel van de Indiestyle-redactie dat momenteel op Eurosonic Noorderslag vertoeft, maar als ik hen nog één tip kan meegeven is het hoe dan ook deze ontdekking. Zij spelen er morgen in De Oosterpoort.

Gosto Facebook