Discovery: The Insect Soldiers of the Sky – Aurora beams

door Anthony Brynaert

Bij Indiestyle dragen we het promoten van beloftevol talent hoog in het vaandel. Aangezien dit een belangrijk deel van ons mission statement is, willen we jullie nóg beter en sneller op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in muziekland. Daarom introduceren we dagelijks een nieuwe band/artiest die laatst een fantastisch nummer uitbracht.

Hoe je het ook draait of keert, met de vocalen van de frontman staat of valt een nummer. Instrumentaal gezien mag het nog van wereldse kwaliteit zijn, als het stemgeluid niet bevalt houdt het meestal wel op. De stem van zanger Boris Willems van The Insect Soldiers of the Sky is niet de meest voor de hand liggende, maar vormt wel hét element dat het lied zo intrigerend en divers maakt. Voeg daar een ondersteunende instrumentatie bij die perfect de balans houdt tussen rustig en opzwepend en je krijgt automatisch een topper.

Vanaf de eerste pianotonen trekt het Limburgse viertal je mee in hun kleurrijke wereld. ‘Aurora beams’ van The Insect Soldiers of the Sky domineerde vandaag onze speakers, en binnenkort hopelijk nog veel meer exemplaren.

Facebook
Vi.be