Dit zijn de 18 winnaars van Sound Track

door Daan Leber

Afgelopen weekend vonden in de AB, Het Depot, Trix, Voo?uit, Muziekodroom en Wilde Westen de finales van het muziekconcours Sound Track plaats. VI.BE en verschillende muziekprofessionals kozen uit de zes finales telkens drie winnaars.

In Brussel wisten Adja, Indigo Mango en Ysmé de jury voor zich te winnen. De eerste wist te overtuigen met haar neo-r&b en jazzstem, Indigo Mango zoekt het in swingende indie en Ysmé lijkt iemand te zijn die je vooral live aan het werk moet zien. In het nabije Leuven werden dan weer de zuiderse sound van Ão, de eigenzinnige postpunk van Nona Problemo en MAVEE’s bezwerende r&b bekroond.

De Antwerpse finale werd beslist in het voordeel van de dromerige slaapkamerproducties van BLUAI, het bijzondere stemgeluid van Porcelain id en Meltheads, een viertal garagerockers. In Limburg werden dan weer verschillende producers gelauwerd. Niels Orens en Monks. vielen in Hasselt in de prijzen, naast de r&b-grooves van Sevens.

In Oost-Vlaanderen prijkten Alioth, Cesar Quinn en Dishwasher_ op het hoogste schavot. Alioth maakt r&b, Cesar Quinn is een aanrader voor iedereen die hedendaagse Londense jazz weet te smaken en Dishwasher_ richt zich op het snijpunt van jazz en krautrock. In West-Vlaanderen ten slotte zetten de punkers van Barno Koevoet & the Duijmschpijkers de boel op stelten, bracht Bobbi Lu zijn elektronica ten berde en kreeg de melancholische singersongwriter The Christian Club de zaal stil.

Naast deze 18 laureaten werden door het publiek Liquid Molly, Scarificator, Neptune-Bloom en Koala Disco beloond met een cheque ter waarde van duizend euro. De achttien andere laureaten krijgen nu een intensieve all round carrièrebegeleiding en zul je dus zeker aan het werk kunnen zien wanneer de livesector weer openkan.