Dit zijn de eerste namen voor BRDCST-festival in de Ancienne Belgique

door Mattias Goossens

Het indoor-festival BRDCST keert in april terug naar de Ancienne Belgique. De programmatie heeft als missie om vernieuwende en grensoverschrijdende artiesten te boeken, en dat vertaalt zich in een sterke lading eerste namen. Op het programma staat het Belgische live-debuut van twee leden van S U R V I V E, het kwartet dat verantwoordelijk is voor de soundtrack van Netflix-serie ‘Stranger things’ en vorig jaar ook een fascinerend album uitbracht. Verder kijken we vooral uit naar de concertavond die gecureerd zal worden door het Britse no nonsense hiphopduo Sleaford Mods, eerder dit jaar nog goed voor één van de hoogtepunten op Les Nuits Botanique.

Daarnaast prijken het 20-koppige vrouwenkoor Le Mystère Des Voix Bulgares, de Belgische live-première van het nieuwe project van James Holden & The Animal Spirits en het noise-fenomeen Barst dat aan de slag gaat met ‘Sister ray’ van The Velvet Underground.

BRDCST vindt plaats van 4 tot 8 april in de Ancienne Belgique. Vanaf vandaag kan de festivalpas gekocht worden die toegang geeft tot alle activiteiten gelinkt aan het festival. Voor de gratis activiteiten geldt een ‘eerst komt, eerst maalt’ principe, en voor de optredens kunnen ook aparte tickets gekocht worden (info & tickets).