Dour 2014 – line-up lost namen, tickets goedkoper voor snelle beslissers

door Jacky Ypzsilon

Al 25 jaar bouwt Dour, samen met de bezoekers, editie na editie aan een unieke plek, een ongeziene sfeer en een magische harmonie. Meer dan een evenement, is Dour Festival een hechte community die zich vormt met twee passies als bindmiddel: muziek en het plezier van samen (be)leven. In 2014 snijdt Dour Festival een nieuwe kwarteeuw aan, immer in de geest van ontdekkingen en ontmoetingen. De ticketprijs blijft dan ook meer dan democratisch voor een festival van deze omvang.

De organisatoren zijn verheugd om Phoenix aan te kondigen als eerste grote naam voor het festival. Sinds hun komst naar Dour in 2001 heeft de groep een opmerkelijk parcours afgelegd, inclusief spelen op de grootste festivals ter wereld. Ze zullen de Last Arena afsluiten op 20 juli. Op die dag krijgen ze het gezelschap van een andere grote naam: Boys Noize komt exclusief zijn nieuwe show voorstellen. De derde groep die zijn komst naar Dour bevestigt is niemand minder dan Girls in Hawaii. Zijn presenteren hun geweldige nieuwe album ‘Everest’. LFO moest de afgelopen editie annuleren wegens problemen met zijn materiaal. Hij komt zich volgende keer verontschuldigen en – zoals reeds beloofd in 2013 – iedereen van z’n sokken blazen. Last but not least ook stevige rock-‘n-roll in Dour met King Khan & The Shrines.

In 2014 verwelkomt Dour jullie graag op 17, 18, 19 en 20 juli voor een festival boordevol muziek, liefde en feest. De camping opent haar deuren op woensdag 16 juli. Vanaf vandaag om 13u gaan de combitickets + camping in verkoop aan 112 EUR in plaats van 127 EUR, een korting van 15 EUR per ticket. Vanaf 1 januari zullen de tickets 119 EUR in plaats van 127 EUR kosten, een korting van 8 EUR per ticket, en dit tot 31 maart 2014. Rep je naar www.dourfestival.be voor meer info.