Feest In Het Park 2012 – tickets te koop vanaf 21 mei, o.a. Absynthe Minded bevestigd

door Bart Somers

Feest in het Park voegde eind vorige week dertien namen toe aan de affiche van 2012. Groove Armada komt voor een dj-set, geruggesteund door een adembenemend visueel led-wall spektakel. Het doel? De show van Kruder & Dorfmeister van vorig jaar overtreffen.

Absynthe Minded komt dit jaar hun nieuwe plaat graag voorstellen aan het Oudenaardse publiek. Eveneens uit België, en ook met nieuw materiaal onder de arm: ’t Hof van Commerce. Verder kunnen de liefhebbers van hip hop hun hart ophalen aan het Nederlandse Dope D.O.D, zeg maar dé hype van het moment.

Behalve hypes presenteren én creëren, slaagt Fi:hP er ook dit jaar weer in om het kruim van de internationale reggae-artiesten naar België te halen. Met Beenie Man verwelkomen de organisatoren naar eigen zeggen heel trots de enige echte King of the Dancehall opnieuw aan de Donkvijvers. Pow Pow Movement en 100% Dynamite voegen nog wat extra irie vibes toe aan de affiche.

Housemeister, de rechterhand van Boys Noize, het Franse talent Danger en Belgiës eigenste Aeroplane tekenen present voor de beats. Mr. Scruff zal dan weer het beste van zichzelf geven tijdens een drie uur durende set. De drum ’n bass en dubstepscene wordt vertegenwoordig door N – Type en Friction.

Eerder kondigde Fi:hP de komst al aan van onder meer Goose, Cassius, Arsenal, Fat Freddy’s Drop, Jah Cure en Trixie Withley. Fi:hP loopt dit jaar van 23 tot en met 26 augustus, en dit nog steeds op de vertrouwde locatie aan de Donkvijvers in Oudenaarde. Een volgende reeks namen komt er zeer binnenkort terug aan, maar we kunnen nu al meegeven dat de ticketverkoop zal starten op 21 mei. Hou Indiestyle en www.feestinhetpark.be in de gaten.

De voorlopige lijst namen:
Cassius
Groove Armada
Arsenal
Absynthe Minded
Goose
Fat Freddy’s Drop
Trixie Withley
Beenie Man
Jah Cure
‘t Hof van Commerce
Jah Mason
Felix da Housecat
De Jeugd van Tegenwoordig
School is Cool
Erol Alkan
Mr. Scruff
Aeroplane
The Magician
Shy Fx ft. Stamina Mc
The Slackers
N – Type
Danger
Friction
Drumsound & Bassline Smith
Dope D.O.D
Housemeister
David Rodigan
Pow Pow Movement
100% Dynamite (Soul jazz records)