Festival Dranouter 2014 – tickets goedkoper voor vroege boekers

door Bart Somers

In 2014 vieren we op 1, 2 en 3 augustus de 40ste verjaardag van Festival Dranouter. De organisatoren starten deze verjaardagseditie met een interessante vroegboekactie. Snelle beslissers kunnen 10% korting krijgen op een weekendticket en de eerste 500 bestellers van een campingticket betalen €12 ipv 16€.

Ook dit jaar wil Dranouter inzetten op authenticiteit en kwaliteit. Toegankelijkheid in al zijn vormen staat centraal en dus doen de mensen achter het festival er naar eigen zeggen alles aan om de prijzen laag te houden. Wie deelneemt aan de vroegboekactie komt er extra voordelig uit. Een weekendticket (vrij-za-zo) kost tijdens deze actie €98 ipv €108. De verkoop start op 06.12. Check www.festivaldranouter.be voor tickets en verdere info.

Feest met Jan De Smet
In 2014 wordt Festival Dranouter 40 jaar en dat feest stoppen de organisatoren samen met gastprogrammator Jan De Smet in elkaar. Trouwe bezoekers weten misschien dat Jan al op de allereerste editie van het festival stond met De Snaar. Hij was talloze keren te gast op één van de podia en vorig jaar speelde De Nieuwe Snaar een afscheidsconcert op het West-Vlaamse festival. Jan is verweven met de geschiedenis van Dranouter en thuis in de muziekjes waar Dranouter van houdt. Jan brengt enkele fijne bands samen op dit jubileum en blijft zoals de voorbije jaren ook weer zorgen voor de muzikale podiumpresentatie

Binnenkort pakt de organisatie uit met de eerste namen. Ze beloven ons opnieuw een eclectische mix van bekend en ongezien talent onder de vlag van New Traditions: van folkrock tot singersongwriting, van dj-sets tot een snuifje wereldmuziek.