Festival Grasnapolsky 2014 – line-up onthult namen als Moss, Kim Janssen en Town of Saints

door Bart Somers

Grasnapolsky is een intiem winterfestival op een buitengewone, landelijke locatie. Na de prachtige eerste uitverkochte editie van 2010 in Rhijnauwen, zal Grasnapolsky in 2014 plaatsvinden in Radio Kootwijk, een monumentaal gebouw, midden op de Veluwe. Het voormalige zendstation zal 15 en 16 februari het toneel zijn voor een programma dat natuur, kunst en cultuur verbindt met publiek en locatie. Alvast wat sfeer proeven? Bekijk de teaser en lees vooral verder.

Festival Grasnapolsky maakte vandaag een groot deel van de programmering bekend. Moss, Kim Janssen, Town of Saints, Weval, Klarälven, Douglas Firs(BE), Nuno Dos Santos, Most Unpleasant Men, The Future’s Dust en Afterpartees staan op het programma. Ook Garda(GER) en Wooden Saints zijn van de partij.

Het Nederlandse Moss is alom vertegenwoordigd op Grasnapolsky. Niet alleen speelt de band een bijzondere set met spiksplinternieuw materiaal wat in het voorjaar van 2014 gaat uitkomen, ook is drummer Finn Kruyning nogmaals aanwezig op het affiche met Klarälven, een nieuw project dat hij samen met zangeres Leine begon.

Binnenkort maakt Grasnapolsky meer (inter)nationale namen bekend. Uiteindelijk wil het festival een mooie combinatie van indiebands, singer-songwriters en elektronische acts aanbieden, om te komen tot een winterprogramma dat past bij de locatie en het publiek op ontdekkingsreis stuurt. Naast livemuziek volgt ook een gevarieerd randprogramma met een plek voor dichters, zeefdrukkers, fotografen en filmers.

De acts treden op in de bijzondere ruimtes die Radio Kootwijk rijk is, zoals de grote zenderzaal in het hoofdgebouw, één van de annexen (poortgebouwen) en de voormalige watertoren. Grasnapolsky vult ook de kleinere ruimtes onder de zenderzaal middels een op de locatie afgestemd randprogramma dat later bekendgemaakt wordt.

Op zaterdagavond duurt het programma tot 23:00 op Radio Kootwijk. Daarna neemt het festival de bezoekers die blijven overnachten mee op een bijzondere wandeling over de Veluwe richting vakantiepark De Berkenhorst. Daar gaat het festival vervolgens op kleine schaal verder. Meer informatie over dit avondprogramma en de programmering volgt de komende weken.

Een dagkaart (15 februari) voor Grasnapolsky kost €30,-, een passe-partout kost €50,- . Kaarten zijn te koop via www.grasnapolsky.nl. Meer informatie over optionele overnachtingen is tevens te vinden op de festivalwebsite.