Finalisten van Gentse muziekwedstrijd De Beloften bekend

door Thomas Konings

Ook dit jaar gaat de Gentse muziekwedstrijd De Beloften op zoek naar de meest getalenteerde acts uit de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Vandaag werden de finalisten van deze editie bekendgemaakt, de jury stelt ze hieronder even voor.

Cleo: Dromerige pop waarbij The Beatles nooit ver weg zijn. De frontman – hoewel de bandnaam anders doet vermoeden – weet zijn stem zeer goed in te zetten.
Hulder: De van origine West-Vlaamse jury voelt zich meteen aangesproken. De band brengt psychedelische sixtiespop hetgeen dezer dagen volledig weer mag. We denken aan Jacco Gardner en zelfs een beetje aan Tame Impala.
Fär: Nog een band die volledig de sound van nu te pakken heeft: donkere en diepe elektronica en een zeer boeiende zangeres.
Momma Said So: Een jonge bende die ons onmiddellijk vastgreep door de speelse onvoorspelbaarheid en sterke arrangementen. Mocht Tarrantino een muziekgenre zijn dan stond het hier wel op zijn plaats.
Ronin The Wolf: Deze rapper heeft duidelijk zijn grote voorbeelden: hallo Desiigner, hallo Drake! We horen bovenal toch een goeie flow en dito productie.
The Mary Hart Attack: Nog een genre dat het weer helemaal goed doet: shoegaze met stevige postpunkelementen en een goeie drive, en het klinkt bovendien vuil genoeg.

Voor Indiestyle zat Tiffany Devos dit jaar in de demojury, naast Felix Van de Loock (Cactus Muziekcentrum) en Michaël Verschaeve (The Van Jets). Op 17 september wordt live uitgemaakt wie de winnaar wordt en zo een heleboel optredenkansen + begeleiding van Democrazy krijgt. Die finale gaat door in het parkje naast de Sint-Baafsabdij en is volledig gratis.

De Beloften is een samenwerking tussen Vzw De Beloften, Vzw Democrazy en Buurtwerking Macharius-Heirnis-Scheldeoord in het kader van de Coyendans, het jaarlijkse buurtfeest.