Gent Jazz pakt uit met eerste namen en extra festivaldagen

door Louis Van Keymeulen

Gent Jazz breidt zijn programma uit met drie extra festivaldagen en voegt dertien nieuwe namen toe aan de line-up. De aangekondigde artiesten zijn Rodrigo y Gabriela, Luz Casal, Eliades Ochoa (Buena Vista Social Club), Sofiane Pamart, Birdy, Laufey, Asaf Avidan, Erik Truffaz, Gabriel Ríos, Cimafunk, Stef Kamil Carlens, Marco Mezquida Trio en Gabi Hartmann.

Ook worden er extra festivaldagen toegevoegd aan de agenda. Momenteel zijn de data vastgesteld op 10, 13 en 14 juli. Op 10 juli zal headliner Sofiane Pamart zijn neoklassieke composities brengen en zal Asaf Avidan de dag afsluiten. Op 13 juli is de voortrekkersrol weggelegd voor zangtalenten Birdy en Laufey. De slotdag, 14 juli, wordt geheadlined door het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela, gevolgd door de Afro-Cubaanse funk van Cimafunk en de Cubaanse folk van Eliades Ochoa.

Tickets voor de nieuwe festivaldagen op 10, 13 en 14 juli zijn nu te koop op de website. Er zijn ook nog tickets voor de eerder aangekondigde dagen met Diana Krall (5 juli), Jamie Cullum (8 juli), Potter & Mehldau Quartet (11 juli), Patrick Bruel (17 juli) te koop. Tickets voor AIR zijn uitverkocht.