Glimps 2014 – line-up showcasefestival lost namen, o.a. I Will I Swear en Sleepers’ Reign van de partij

door Bart Somers

Midden december slaat Glimps opnieuw zijn tenten op. De hele Gentse binnenstad wordt dan weer overspoeld door het allerbeste dat de Europese muziekscene zowel voor als achter de schermen te bieden heeft. Voor het eerst zal Glimps drie dagen duren in plaats van twee, namelijk van 11 tot en met 13 december. De eerste namen bewijzen dat het festival opnieuw een staalkaart aan toptalent kan presenteren.

Ook dit jaar vindt het festival terug plaats op verschillende locaties. Dat gaat van concerttempels als Handelsbeurs, via muziekclubs als de Charlatan, tot minder bekende maar fijne zalen zoals het Lakenmetershuis. Veel van de eerste namen zijn nu nog nobele onbekenden. Daar kan echter gauw verandering in komen, want als het aan Glimps ligt zijn deze acts de Europese toppers van morgen. Denk maar aan het Deense Blaue Blume, het Italiaanse JoyCut, of de Nederlands-Zimbabwaanse Rina Mushongam stuk voor stuk grote artiesten in eigen land die zich op Glimps kunnen tonen aan het Belgische publiek, en aan de vele buitenlanders die speciaal voor de gelegenheid naar Gent afzakken. En je vindt er ook heel wat bijzonder fijne Belgen, zo zullen ondermeer Sleepers’ Reign, Vuurwerk, en Nordmann het beste van zichzelf geven. Je vindt alle namen met links en uitleg op de website www.glimpsgent.be, maar hier staan ze alvast op een rijtje:

I Will I Swear – Sleepers’ Reign – Vuurwerk – Paon – Hydrogen Sea – Blaue Blume (DK) – The Wands (DK) – JoyCut (IT) – Aloa Input (DE) – Children (DE) – Nvmeri (SK) – Comausaure (FR) – Bajzel (PL) – SVPER (ES) – Sea Change (NO) – Black Lizard (FI) – Rina Mushonga (NL) – GOSTO (NL) – The Away Days (TR) – The 45’s (UK) – Tenfold Rabbit (EE) – Nordmann – Black Flower – Ragini Trio

Early Bird Tickets te koop

Glimps verkocht al heel wat tickets nog voor er namen bekend waren. Deze Early Bird Tickets zijn nog een tweetal weken te koop, en kosten 20 euro. Vanaf oktober start Glimps met de verkoop van dagtickets en combitickets aan normaal tarief. Een dagticket kost dan 15 euro in voorverkoop, voor het hele weekend betaal je 25 euro.

Conferentie

Voor het grote publiek gaat Glimps over het ontdekken van nieuwe muziek in een gezellig kader. Achter de schermen vindt er elk jaar echter ook vanalles plaats. Glimps is namelijk ook een conferentie. Uit alle hoeken van de wereld komen muziekprofessionals naar Gent afgezakt om te debatteren, te netwerken, en artiesten te scouten. De concrete invulling van de conferentie wordt pas in de komende weken bekendgemaakt, maar intussen is al duidelijk dat bijvoorbeeld Phil Taggart van BBC Radio 1 er zal spreken, en er ook vertegenwoordigers van bookingskantoor Coda Agency en showcasefestival South By South West (allebei wereldspelers) aan de conferentie zullen deelnemen.

Glimps is een organisatie van vier grote spelers uit de Gentse muziekscene: Keremos en Rock ‘o Co (managementkantoren), muziekclub Democrazy, en Gent Jazz Festival. Meer info vind je op www.glimpsgent.be.