Great Mountain Fire presents the unplugged version of 'Canopy' – op 21.12 live in Koninklijk Circus / Cirque Royal

door Bart Somers

Great Mountain Fire heeft met hun eerste langspeler ‘Canopy’ een flinke voet aan de grond gekregen, zowel in Franstalig als Nederlandstalig België, wat niet evident is. De Brusselse band werd vlot gedraaid op Pure FM en La Premiere, maar ook Radio 1 zette hun ‘Late Lights’ in hoge dagrotatie. Enkele welgemikte concerten op festivals als onder meer Linkerwoofer en Pukkelpop openden de deuren voor GMF aan Vlaamse kant. De groep wordt vandaag al een van de beloftes van de Belgische rock genoemd, maar het ligt niet in hun aard om daar genoegen mee te nemen.

Daarom brengt Great Mountain Fire een akoestische versie uit van hun debuutalbum ‘Canopy’. Het gaat om – soms ingrijpend – herwerkte versies van de meeste nummers van de originele plaat. Tijdens het opnameproces werden er enkel een paar micro’s gebruikt, geen kabels of DI’s, alles is “recorded direct & in one go”, letterlijk unplugged als het ware. Luisteren naar en voormaakje onder de vorm van ‘If a Kid’ kan via deze link.

Op 21 december stelt de groep deze versie van het album voor via een unplugged concert in het Koninklijk Circus, tevens ook de dernière en het orgelpunt van hun lopende tour. Meer info & tickets vind je via de artist page van Great Mountain Fire op de website van Botanique.

Great Mountain Fire website

Album verdeeld door PIAS

Lees ook
Uit-tip Brussel: Concert Great Mountain Fire 21.12 + trendy hotel + ontbijt voor slechts 75 euro