Hit The City 2013 – affiche festival Eindhoven compleet na toevoeging Yuck, Afterpartees, The Foreign Resort en Eagulls

door Bart Somers

Op zondag 3 november 2013 presenteren de Effenaar en concertorganisator Friendly Fire de tweede editie van Hit The City. Het festival zal plaatsvinden op diverse podia in  de binnenstad van Eindhoven, zoals Effenaar, The Rambler, De Kapel, Nul Zes en Kelderman en van Noort. De eerste acts waren al bekend en daar kunnen vandaag de volgende namen aan toegevoegd worden: Yuck, waarvan eind september het nieuwe album ‘Glow and Behold’ verschijnt, het Britse Eagulls, The Foreign Resort en de Nederlandse garagesensatie Afterpartees.

Zij vervoegen de affiche waarop METZ, Temples, Wolf Alice, Nadine Shah, Glass Animals, Föllakzoid, Adam & The Relevants, Schultz and Forever, Natural Child en Killer View al eerder hun naam mochten bijschrijven. Ook SPOT On Denmark keert dankzij Hit the City terug naar Nederland, voor het eerst sinds 2008. Onder deze noemer presenteert een aantal nieuwe Deense bands en artiesten zich. In dit geval gaat het om Schultz and Forever, The Foreign Resort en Ocean View, alle drie hoogtepunten van het Deense SPOT-festival in Aarhus.

Literatuurprogramma
In een voormalig NRE-gebouw aan de Nachtegaallaan leidt de Eindhovense schrijver en columnist Henk van Straten bezoekers als de ‘Rattenvanger van Hamelen’ langs een aantal schrikbarend goede schrijvers. De locatie is Kelderman en van Noort. Onderweg zijn er voordrachten van de jonge talenten Thomas Heerma van Voss en Shira Keller, van gevierd en gevreesd slam poet Andy Fierens, van begenadigd rapper en acteur Akwasi en van comedian-maar-nu-ook-schrijver Stefan Pop.

Expo
De grafische designstudio Spielerei presenteert in samenwerking met Kelderman en van Noort een expositie van lokale en internationale kunstenaars met onder meer Rafael Bonilla Jr. (USA), Will Sweeney (UK), Joshua van Iersel (NL), Teun Jansen (NL),  en Erosie (NL). Muziek inspireert kunstenaars, taal inspireert typografen. Een band of artiest is een platform voor creativiteit: platenhoezen, affiches, videoclips, decors, noem maar op. Op de expositie van Hit The City zie je een exclusieve presentatie van werken van (inter)nationaal tot lokaal talent in Kelderman en van Noort.

Tickets en verdere info vind je via www.hitthecity.nl en www.effenaar.nl. In de komende weken volgen meer acts, een tijdschema en een uitgebreidere beschrijving van het programma. Check de updates op www.facebook.com/hitthecity en volg het festival via Twitter of Instagram: @hitthecityNL.