Hookworms komt naar Gent

door Milena Maenhaut

Op 6 februari speelt Hookworms in het Gentse Nest. Een maand geleden kondigden de Britse heren een nieuwe langspeler aan, vandaag laat Hookworms weten dat ze daarmee ook ons land een bezoekje brengen.

‘Microshift’ komt uit op 2 februari en volgt zo op album nummer twee ‘The hum’. Met de plagiërende praktijken op dat album waren we in 2014 niet zo blij. Toen de eerste single van ‘Microshift’ uitkwam, schreven we al dat de synth-golven het vijftal verder van de neopsychedelische krautrock en manische vocalen stuwen die ‘The hum’ typeerden. Waar de eerste albums vooral een podiumgeluid verkondigden, is de nieuwkomer geboren en getogen in de studio. Die studio in Leeds overstroomde twee jaar geleden toen de rivier Aire uit zijn oevers trad. Een grootschalige inzamelingsactie zorgde ervoor dat de studio -en de band- niet kopje onder ging. Synchroon met die gebeurtenissen bevaart het album de thematiek van verlies en het doorzettingsvermogen dat daarop volgt.

Beluister hier nog eens de eerste single die het album voorafgaat, ‘Negative space’. Info en kaartjes voor het optreden in Nest vind je op de site van Democrazy.