Horst kondigt alternatief zomerprogramma ‘Almost together’ aan

door Mattias Goossens

Het is nog niet zeker of Horst Festival in september kan plaatsvinden, maar de organisatie blijft niet bij de pakken neerzitten. Tussen 17 juli en 30 augustus valt er van alles te beleven op de Asiat-site in Vilvoorde. Een eerste deel van het programma werd vandaag aangekondigd.

Vanaf 17 juli zal telkens op vrijdag en zaterdag de Restaurant Club geopend zijn, met eten van chefs David Schulpen en Geert De Mot in een openluchthal met waterpartij en binnentuin. Het programma:

Vrijdag 17 juli: AliA & DTM Funk
Zaterdag 18 juli: Lefto & Fatoosan + Marijke De Roover
Vrijdag 24 juli: Kiosk Radio + Gary Farrelly
Zaterdag 25 juli: Crevette Records + Roel Heremans
Vrijdag 31 juli: Lander Gyselinck & Pomrad
Zaterdag 1 augustus: Soumaya PhĂ©line & Gay Haze DJ’s: Fais Le Beau & Vieira

Motor City Drum Ensemble & Diggin’ Dave, Eppo Janssen & Ayco Duyster, Amigo take-over met Bafana & Nosedrip & Asa Moto & Karawane, Brihang & Korneel De Clercq, Rrita Jashari & Kurt Overbergh zijn onder andere de bevestigde gasten voor augustus. Het volledige programma wordt in de komende weken aangekondigd. Een ticket kost 49 euro per persoon en omvat een fascinerende setting, boeiend cultureel programma en je diner. Drank is niet inbegrepen.

Op donderdag 23 en 30 juli vinden sleeping concerts plaats. Artiesten worden uitgenodigd voor rustige en dromerige soundscapes en ambient dj-sets. Het publiek brengt er samen de nacht door, onder de hoede van de muzikant, en krijgt ‘s ochtends een gezamenlijk ontbijt aangeboden. Van 1 tot en met 9 augustus vinden opnieuw de Horst Labs plaats, met een Architecture Lab, Music Lab & Art Lab.

Alle praktische info en tickets vind je terug op de website van het festival.