IndieGloria – herbeluister de uitzending van 26.01 met o.a. Black Rebel Motorcycle Club, The Strokes en Suck It And See

door Filip Van Der Elst

We hebben lang gewacht op nieuw werk van The Strokes en Black Rebel Motorcycle Club. In deze uitzending krijg je hun nieuwste singles te horen. Nog een kleine toevoeging bij de single van Black Rebel Motorcycle Club: Filip zegt in de uitzending dat ‘Let The Day Begin’ al in 1989 door The Call werd uitgebracht, maar vermeldt er niet bij dat dat de band van Michael Been was, de vader van BRMC-frontman Robert Levon Been die in 2010 backstage op Pukkelpop bezweek aan een hartaanval.

Tot slot: kom op donderdag 31 januari zeker naar de Bonnefooi in Brussel, vlak naast de AB, voor het indierockfeestje Suck It And See. DJ-collectief Boy Meets Girl (voor de helft bestaande uit IndieGloria-personeel, toegegeven: enige schizofrenie is ons niet vreemd) legt in de studio (op 37’45” in de uitzending) uit waarom je zeker niet mag ontbreken!
Herbeluister de volledige uitzending op MixCloud

De tips voor deze week:

First Aid Kit – Emmylou

Het vriest buiten dat het kraakt, maar dankzij deze First Aid Kit is de lente toch al even in het land. Twee lieflijke zussen uit Zweden staan garant voor voor aandoenlijke harmonieën, niet in het minst dankzij hun innemende stemgeluid. “The female equivalent to Simon & Garfunkel”, zo omschrijft de meest-gelikete-comment op YouTube het zeer passend.

Jonquil – It’s My Part

Wie ons al even volgt, zal intussen wel al weten dat we wel een boontje hebben voor de mathematische precisie van bands als Foals en hun volgelingen. Deze Jonquil behoort zeker tot die laatste categorie. Ze hebben dan ook al in het voorprogramma van het bovenvermelde Foals mogen spelen. Bekijk het als een lightversie van die groep, met Yannis Philippakis en co gekleed in Hawaiihemdjes en met een piña colada in de hand.

The 2 Bears – Work

Een dubbeltje op zijn kant, deze 2 Bears: single 1 Bear Hug klinkt voor ons als een dronken parodie op Gangnam Style, met de bedoeling om de grenzen van goede smaak nog eens extra te verleggen. Maar deze ‘Work’ laat een heel ander gezicht zien: aanstekelijke electropop in de stijl die Hot Chip hoogstpersoonlijk nieuw leven inblaast. Niet verrassend: een van de twee beren is Joe Goddard, ook wel toetsenist bij… Hot Chip. Vel vooral jezelf je mening over The 2 Bears, we melden er alleen nog bij dat ‘Bear Hug’ het een stuk beter deed in de charts dan ‘Work’.

Waylayers – Magnets

Vijf seconden hadden we nodig om verkocht te zijn voor de ijle, zweverige gitaarlijn die deze ‘Magnets’ kleurt. Voeg daar de stem van een zanger bij die duidelijk geen angst heeft om emotie in z’n zanglijnen te leggen, evenals een episch sfeertje dat de song de gehele vier minuten uitstraalt, en je hebt een nieuwe heet-van-de-naald tip ontdekt.

The Kicks – 1984

Rock ‘n roll draait toch vooral om plezier, en dat beseffen deze The Kicks als geen ander. Klinkt als een lichtvoetige versie van ‘Bohemian Like You’ van The Dandy Warhols. Het refrein neurieden we al na een halve luisterbeurt mee, en dat is altijd goed een teken. The Kicks maken voor een Amerikaanse band behoorlijk Brits klinkende muziek. Een beetje zoals The Killers, en toch weer helemaal anders.

IndieGloria is elke zaterdag tussen acht en negen ‘s avonds te beluisteren op 106 FM in Leuven of via de website van Radio Scorpio daarbuiten. Volg het programma zeker ook op Facebook. Heb je zelf suggesties of vragen voor het programma? Stuur dan gerust een mailtje naar indiegloria@gmail.com.