La Truite Magique 2014 – line-up met o.a. Mozes and the Firstborn, Yuko en Marble Sounds

door Bart Somers

Wie muziekfestivals spontaan associeert met lauw bier, een massa volk en ongewilde modderbaden moet dit jaar hoognodig naar La Truite Magique, een nieuw tweedaags evenement dat wil betoveren en verrassen. Muzikaal moet de magie verzekerd worden door een eclectische mix van genres: van swingende bluegrass tot intieme folk en van bezwerende psychedelica tot vrolijke garagepop.

Town of Saints, Mozes and the Firstborn, Yuko, Marble Sounds en Pretty Lightning zijn de eerste acts die geboekt zijn voor dit intieme en unieke evenement. Meer namen volgen spoedig. Een rockgeörienteerde line-up kun je dit niet noemen, wel een affiche die – geheel in lijn met de sprookjesachtige locatie van het festival – een stuk fantasierijker wil zijn. La Truite Magique vindt plaats op vrijdag 22 augustus en zaterdag 23 augustus 2014 in Tavigny bij Houffalize.

La Truite Magique ziet het klein: er zijn slechts 600 tickets beschikbaar. Daarmee is het groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is, en niet op een privéconcert, en klein genoeg om hem de kans te geven om op twee dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken. Zeshonderd gelijkgezinden die op een magische locatie nieuwe muziek ontdekken en van elkaar genieten, ziedaar de essentie van La Truite Magique.

Toegangsprijzen variëren van 15 tot 67.50 euro. Tickets en verdere info vind je op www.la-truite-magique.com.