Le Guess Who? May Day in 2014 – line-up pakt uit met Neutral Milk Hotel

door Bart Somers

Met trots maakt de organisatie van Le Guess Who? de eerste naam bekend voor Le Guess Who? May Day in 2014: Neutral Milk Hotel. Op zaterdag 24 mei zal de band, onder leiding van Jeff Mangum, naar Utrecht afreizen voor een optreden op de derde editie van de voorzomerse festivaldag May Day.

Na ruim vijftien jaar treedt Neutral Milk Hotel weer op. Hun laatste langspeler ‘In The Aeroplane Over The Sea’ uit 1998 is een van de meest besproken indie-albums van de jaren 90 en geïnspireerd op het leven van Anne Frank, hoewel de groep dit nooit officieel bevestigd heeft. Een jaar na het uitbrengen van die plaat viel Neutral Milk Hotel uiteen. Met de toenmalige bezetting -Jeff Mangum, Scott Spillane, Julian Koster en Jeremy Barnes- treedt de band nu weer aan op Le Guess Who? May Day.

Op zaterdag 24 mei 2014 wordt Le Guess Who? May Day voor de derde keer georganiseerd. Deze voorzomerse festivaldag is een spin-off van het Le Guess Who?-festival dat jaarlijks eind november plaatsvindt. Aanstaande donderdag 28 november gaat de zevende editie van het Le Guess Who? festival van start, met optredens van onder andere Yo La Tengo, Mark Lanegan, The Black Angels, The Fall, Ty Segall en Ólafur Arnalds.

Early bird passe-partouts voor Le Guess Who? May Day 2014 zijn vanaf donderdag 28 november voor €30 verkrijgbaar tijdens het Le Guess Who? festival en via www.leguesswho.nl.