Let’s Get Lost Festival Zwolle – line up met o.a. Isbells, Echo Lake en Still Corners

door Bart Somers

Vandaag maakt Let’s Get Lost een nieuwe rits namen bekend. Enkele weken geleden werden al onder andere Anne Soldaat, Isbells en Charlie Jones’ Big Band aangekondigd. Nu komt het kersverse Zwolse indie festival met een louter buitenlandse delegatie van nieuwe popmuziek. De line-up zal aangevuld worden door Still Corners (USA), Westkust (ZWE), Echo Lake (UK), Deep Sea Diver (DUI) en Creature With The Atom Brain (BEL). Binnenkort volgen nog meer aankondigingen. De organisatie verwacht in totaal zo’n 20 acts naar het festival te halen. In totaal worden er 700 kaarten verkocht.

Kaarten kosten €17,50 en zijn online te bestellen op www.lets-get-lost.nl en www.hedon-zwolle.nl.

We stellen je de nieuw bevestigde acts graag voor in de woorden van de organisatoren.

ECHO LAKE
Het Londonse Echo Lake werd gevormd in 2010 nadat Thom Hill en Linda Jarvis elkaar ontmoetten op de kunstacademie. Al snel werden ze opgepikt door Londons cult label No Pain In Pop. De daaruit voortvloeiende, geprezen debuut EP Young Silence veroorzaakte al snel een kleine “Buzz”. In het voorjaar van 2012 was daar dan ineens het debuutalbum Wild Peace. Een langspeler vol parels van dreampop en shoegaze liedjes welke bij vlagen doet denken aan bands als Jesus & The Mary Chain en My Bloody Valentine. Het optreden van Echo Lake op Let’s Get Lost zal het eerste optreden van deze Londense formatie op Nederlandse bodem zijn.

STILL CORNERS
Prachtige “Dreampop” van dit kwartet uit de USA uit het straatje Beach House en Chromatics. Afgelopen jaar kwam het debuutalbum van de band “Creature of an hour” uit het op het vermaarde Subpop label en oogstte daarmee louter positieve recensies. Luister songs als “Cuckoo” en “Endless summer” en je bent klaar voor een mooie dromerige Indian summer tijdens Let’s Get Lost.

WESTKUST
Bij het horen van de naam Westkust denk je aan een Nederlandse band. Niets is echter minder waar. Westkust is de naam van een snel opkomende Zweedse shoegaze band met de eerste EP “Junk” op zak. Hun debuutalbum is onderweg en beloofd een regelrechte shoegaze kraker te worden. Denk aan het bastaard zusje van Pains Of Being Pure At Heart. Met deze eerste Nederlandse show gaan ze bewijzen dat er een mooie toekomst is weggelegd voor Westkust.

DEEP SEA DIVER
Deep Sea Diver is het alter ego van singer songwriter Niklas Kramer uit Göttingen Duitsland. Wat begon als een solo project is inmiddels een volledige live band. Deep Sea Diver is door Niklas Kramber bedacht rondom het concept van een duiker die zwoel en moeiteloos door de diepe zee van soundscapes en muziek duikt. Onderweg ontdekt de duiker kleurrijke melodieën en het contrast tussen verdriet, schoonheid, hoop en melancholie.
Deep Sea Diver is dan ook een indie folk band dat een ambiance neerzet met een mix van akoestische instrumenten, gitaren, pedal-steel en banjo in combinatie met gelaagde samenzang. Niet voor niets werd in de pers al eens de vergelijking gemaakt met Bon Iver in zijn ‘For Emma, Forever Ago’- tijd.

CREATURE WITH THE ATOM BRAIN
Het Belgische Creature with the Atom Brain is naast de vaste begeleidingsband van Mark Lanegan eerst en vooral toch een psychedelische stonerrockband met internationale allure. Even was het stil hier in de lage landen rond de band rond ex-Millionaire lid Aldo Struyf vanwege tourverplichtingen met Mark Lanegan en een US tour met Alice In Chains, maar nu slaat CWTAB keihard terug met hun nieuwste plaat The Birds Fly Low, een heerlijk plaatje vol sixties psychedelica én krautrock én noise én gitaarrock met gastrollen voor Tim Vanhamel (Millionaire), Mario Goossens (Triggerfinger) en Mark Lanegan.