Melkrock 2013 – line up festival Tielt geeft eerste naam prijs, Hitsville Drunks feat. Mauro Pawlowski

door Bart Somers

De organisatoren van Melkrock Tielt zijn verheugd om de komst van Mauro Pawlowski, bekend van onder meer dEUS, Evil Superstars, Mauro & The Grooms, Love Substitutes, Othin Spake en Somnabula, naar de Watewy op 11 augustus. Vzw Heelal wist Mauro ook te strikken voor een boodschap. Bekijk hier het filmpje waarin hij het concert van zijn nieuwe groep Hitsville Drunks op de 16de editie van Melkrock aankondigt.

In 2009 streek Mauro samen met Ramsey Nasr neer in cultuurcentrum Gildhof voor een literaire avond en hij was ooit eens te gast op een muziekquiz van Studio Brussel in Tielt, maar voor een echt Tielts rockconcert van deze artiest moeten we al teruggaan naar 1 januari 1994. Toen speelde Mauro met Evil Superstars, de band die later in ’94 Humo’s Rock Rally zou winnen, in JH ‘t Venster (De Veistre).

Bijna twintig jaar na dat eerste concert keert Mauro Pawlowski deze zomer terug naar Tielt voor een optreden van zijn nieuwe band Hitsville Drunks. De groep speelt ambachtelijke powerpop en bestaat naast Mauro ook uit Herman Houbrechts (Mauro & The Grooms), Jan Wygers (Mauro & The Grooms, Creature With The Atom Brain) en Sjoerd Bruil (Sukilove, Black Cassette, Broken Glass Heroes).

Om het met de woorden van Mauro te zeggen: allen daarheen op 11 augustus. Meer info via www.melkrock.com.