Nijdrop lanceert Nosta – concerten van o.a. Hydrogen Sea, Dans Dans en Robbing Millions op komst

door Jacky Ypzsilon

De concertwerking van Nijdrop werd onlangs door Sven Gatz, die ook onder meer de Muziekodroom en VKConcerts hun subsidies ontnam, op droog zaad gezet. De Opwijkse zaal bleef niet bij de pakken zitten.

Nijdrop zelf gaat verder als regionaal jeugdhuis. De concertwerking is ondergebracht in een fonkelnieuwe vzw die zich meteen in het Clubcircuit nestelt: Nosta. De vereniging focust zich volledig op het muziekgebeuren met clubconcerten, themareeksen, artist talks, workshops, … De concerten huizen voornamelijk in het gebouw van Nijdrop, maar uitstapjes, samenwerkingen, lef en verdieping zijn meer dan ooit het doel.

Momenteel staan er negen concertavonden op het programma. Dit najaar nog komen Hydrogen Sea, het Malinese Terakaft (in het kader van Autumn Falls) en WWWater langs. Het voorjaar van 2017 biedt dan weer Dans Dans en SCHNTZL tijdens de openingsavond, Robbing Millions en West-Vlaamse woorddiamant Brihang op de hiphopreeks Sir Jees. Voor de muzikale avonturiers zijn er het Canadees ensemble Avec le Soleil Sortant de sa Bouche, het Slowaakse The Ills en Waals geweld La Jungle. Tot slot trapt de ontdekkingsreeks Sneakerz af met Rumours en Mantis. Meer namen volgen dra.

Bezoek de website van Nosta.