Nordic Delight werpt licht op cultuur uit Noord-Europa in NUtrecht op 2 maart – blokkenschema bekend

door Bart Somers

Nordic Delight wil je een tijdelijke beleving geven van de cultuur uit Noord-Europa: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland. Popmuziek vormt de hoofdmoot: zowel nieuwe artiesten als bekendere namen betreden het podium. Daarnaast valt er van alles te ontdekken op het gebied van Scandinavische film, stand-up comedy, design, mode en de Noord-Europese keuken. Dit alles vindt plaats op een bijzondere plek die de beleving versterkt: de creatieve broedplaats in een ruwe, voormalige loods NUtrecht. Nordic Delight wil je zintuigen prikkelen.

Achtergrond
Van muziek van Agnes Obel tot The Whitest Boy Alive, films als ‘As it is in Heaven’ en ‘Melancholia’, tv-series als ‘The Killing’ en ‘Borgen’ en merken als HAY, WoodWood en Nümph: design, mode, film, kunst en muziek uit het noorden van Europa krijgt steeds meer vat op ons, Nederlanders en Belgen. Vanuit deze liefde voor Noord-Europese cultuur is Nordic Delight ontstaan. Het festival creëert een platform om deze culturele uitingen samen te brengen en biedt zowel bekende als nieuwe artiesten een podium in Nederland.

Na een behaaglijk en goedbezocht muzikaal voorproefje op 4 november in de Utrechtse Leeuwenbergh presenteert Nordic Delight op 2 maart haar eerste festival. Tickets en meer info vind je op www.nordicdelight.nl, het blokkenschema kun je hier raadplegen.