Pinkpop 2014 – line-up aangevuld met Arcade Fire

door Bart Somers

Met de bevestiging van Arcade Fire is er een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2014. De Canadese rockband is een van de spannendste acts van het moment en staat geprogrammeerd op pinkstermaandag 9 juni. De groep, gevormd rond het echtpaar Win Butler en Régine Chassagne, bracht onlangs hun nieuwe album ‘Reflektor’ uit, de door critici bejubelde opvolger van ‘The Suburbs’ en de bijbehorende single ‘We Used To Wait’, waarmee Arcade Fire definitief doorbrak. De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur, meer info vind je via www.pinkpop.nl.

Gouden tip
Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de Gouden Tip waarbij de Pinkpop-fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website en de Facebook-pagina van het festival kan je tot 24 december drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie al jaren een uitstekend middel om te horen welke nieuwe acts mensen willen zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.

De 45ste editie van Pinkpop zal weer vertrouwd tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden, dus op zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni 2014. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 27e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.