Première: Juul Verschraegen en Fenne Kuppens vervormen soundtrack ‘Decomposed’ tot een sidderende soundscape

door Gilles Dierickx

Eerder mocht hij z’n visueel absurdisme en eclectisme al loslaten op singles van onder meer Fornet en Hypochristmutreefuzz, maar voor z’n nieuwe film ging regisseur Rik Chaubet zélf op zoek naar een passend muzikaal plaatje. De Brusselaar bracht zo stadsgenoten Juul Verschraegen (ook actief als épong) en Whispering Sons-zangeres Fenne Kuppens bij elkaar en liet hen de soundtrack bij ‘Burn out one’ creëren, een experimentele superheldenkortfilm die onlangs in nationale première ging op het Kortfilmfestival Leuven en tevens Riks afstudeerproject was.

De zeven songs die multi-instrumentalist Juul componeerde – twee ervan door Fenne van lyrics voorzien –  verschijnen deze maand nog als gelimiteerde cassette op het Brusselse label sentimental. Met het verschroeiende ‘Discosok’ loste het duo eind maart een eerste track uit de release, vandaag mogen wij ‘Decomposed’ aan je voorstellen.

Minder beukend, maar even unheimlich fuseert multi-instrumentalist Juul dit keer een minimalistisch pianospel met grauwe postpunk. Fenne zoekt fluisterend het randje van de vocale hypnose op, tot alles net niét uitdooft in een sidderend en schichtig soundscape. Bezwerend intens, opnieuw.