Première: wentel je in rafelige zachtheid met Woolvs’ nieuwe ep ‘I’ll be telling this tomorrow’

door Gilles Dierickx

Bombataz, SCHNTZL, warm bad: al wie het spannende klimaat in de Belgische jazz-and-beyond-kringen wat volgde, hoorde die bands wel ‘ns over de tongen rollen. Willem Malfliet, Vitja Pauwels, Ruben De Maesschalck en Casper Van De Velde – actief in bovengenoemde projecten – bundelen daarnaast ook de krachten als Woolvs. Die Brusselse groep zoekt het eerder bij zachte, verhalende songs, ietwat lofi en met een esthetisch minimalisme.

Eerder loste Woolvs al twee ep’s, en daar komt vandaag een derde bij. De zes tracks op ‘I’ll be telling this tomorrow’ vormen naar eigen zeggen een ode aan de eenvoud: “het belang van eerlijkheid, prille liefde, een vos, een vader en een zoon.” De beheerste melancholie en uitgepuurde arrangementen herinneren hier en daar aan Sufjan Stevens – zoals op openingstrack ‘Honesty (fashionably late)’ of ‘Thinking birds’ – maar evengoed komt het onconventionele van Father John Misty om het hoekje loeren – ‘I am a fox’ doet het zelfs met voornamelijk louter wat ratelende ritmes en overstuurde effecten. Heel schoon plaatje, kortom, dat je met plezier richting de herfst zal vergezellen.

Beluister ‘I’ll be telling this tomorrow’ hieronder. De band stelt de ep voor op 17 oktober in Trefpunt, Gent en op 18 oktober in Volta, Brussel.

Foto (c) Hendrik Lasure