RifRaf heeft nieuwe website – RifRaf 235 met o.a. Beach House nu al online te lezen

door Bart Somers

‘Lost in music since 1989’ luidt de slogan van RifRaf. Of daar ooit het zinnetje ‘New website since 2012’ bij komt is hoogst twijfelachtig. Het zou in elk geval niet gelogen zijn, neem dus snel een kijkje. RifRaf 235 is nu al digitaal te lezen op newsite.rifraf.be. De gedrukte versie vind je vanaf 9 mei op een pak interessante plaatsen in Vlaanderen.

Op de voorpagina: Beach House. Volgens het naslagwerk 1001 Albums You Must Hear Before You Die (een overzicht van 1955 tot en met 2010) is ‘Teen Dream’ van Beach House één van dé acht albums uit 2010. Het was dan ook reikhalzend uitkijken naar de opvolger van de plaat die in menig eindejaarslijstje opdook. Wat blijkt volgens RifRaf? ‘Bloom’ (release 14 mei), het vierde album van Victoria Legrand en Alex Scully, is een ongelooflijk sterke droompopplaat waarop het duo uit Baltimore wéér een stap vooruit zet. De vaste ingredienten van ‘Teen Dream’ zijn nochtans opnieuw aanwezig: een warm, dromerig geluid dat ook bitterzoet en donker is. En natuurlijk die omnipresente diepe androgyne stem van Victoria. Het grote verschil? ‘Bloom’ is qua geluid het meest uitgewerkte album van de groep. Topplaat!

Als RifRaf het zegt… Andere acts die deze maand aan bod komen zijn Django Django, Patrick Watson, Mariee Sioux, Lee Ranaldo, Tu Fawning, Here We Go Magic en Gravenhurst. In Homegrown staan de spots traditioneel op België gericht met deze maand onder meer Hong Kong Dong, Mary&Me en Duyster 500. Resten de vaste rubrieken Shortcut, Kükl, Free Stuff, cd-reviews in Earteam en Compiled, dvd-reviews in Viewmaster en festivals, parties en gigs in Agenda.