Sloth Prince lost het intense nieuwe nummer ‘Casket’ (première)

door Thomas Konings

sloth prince

Alvorens Sloth Prince in september debuteert met de ep ‘LOVE’, deelt hij vandaag het nieuwe nummer ‘Casket’. Bekijk de video van de song hieronder in première.

Sloth Prince is een alter ego van de muzikale duizendpoot Tim De Gieter, die hardcore maakt met Every Stranger Looks Like You, duistere rap uitbrengt als Golden Noo$e en de productie van Run Run Runs virale hit ‘Calliope‘ verzorgde. Het nieuwe ‘Casket’ combineert verschillende elementen van die andere projecten (de emo van ESLY en de internetesthetiek van Golden Noo$e) in een relatief poppy nummer.

Een hoge intensiteit is de gemene deler van alles wat De Gieter doet en die bereikt een maximum in de nieuwe single van Sloth Prince. Terwijl De Gieter het uitschreeuwt (“Please let me go so I can sleep / I’m building a casket for you and me / Fill it with our memories”), hakt een pikzwarte productie met Crystal Castles-achtige kerkhofrave genadeloos in, voor een versloomde outro alle gevoelens nog eens uitvergroot en de catharsis compleet maakt.

Sloth Prince Facebook
Foto van Nachtwezen