St. Vincent begin 2014 naar België en Nederland, optredens in AB en Paradiso

door Wouter Ollevier

Stilaan wordt St. Vincent een vast begrip in indieland, maar heel erg vaak staat de nu eens blonde, dan weer zwartharige Amerikaanse niet in de Lage Landen. Haar fans kunnen echter hun hart ophalen, want begin 2014 is dat wel weer het geval.

Met haar ondertussen 31 levensjaren groeide ze de laatste tijd uit tot één van de meest besproken singer-songwriters en dat is ook heel wat grote namen niet ontgaan. Bon Iver, Grizzly Bear en Arcade Fire zijn nog maar een paar tot de verbeelding sprekende artiesten die vielen voor de charme en excentriciteit van de zangeres/gitariste.

Na ‘Marry Me’, ‘Actor’ en haar meest recente plaat ‘Strange Mercy’, die toch al weer van 2011 dateert, wist Annie Erin Clark een samenwerking met David Byrne in de wacht te slepen. Het was in augustus dat ze samen met de Talking Heads-legende de Brusselse Bozar in het kader van hun alomprezen plaat ‘Love This Giant’ met een indrukwekkend optreden verblijdde. Maar nu is er dus ook goed nieuws voor de fans van haar solowerk.

Op 15 februari staat St. Vincent in Paradiso Amsterdam (info en tickets) en 17 februari doet ze de Ancienne Belgique in Brussel aan (info & tickets).

Website St. Vincent