The Next Big Thing: Keremos stelt in september zes artiesten voor in de Charlatan

door Thomas Konings

Het managementbureau Keremos stelt tijdens een showcaseavond op 25 september zes van haar talentvolle acts voor in de Gentse Charlatan. De ticketverkoop start in augustus, volgende artiesten staan alvast te blinken op de affiche: YAWNS, High Hi, Humble Flirt, St. Grandson, ShyLips en Whiz. Hieronder volgt nog een woordje uitleg over alle groepen.

YAWNS is een jonge groep die popnummers drenkt in lo-fi en psychedelica. Hun nummer ‘I Wanna Go Where Nobody Knows My Name’ staat momenteel al zeven weken in de Afrekening.

High Hi haalde dit jaar de finaleronde van Humo’s Rock Rally en kon rekenen op heel wat lof van de jury. Het powerpoptrio had zelfs op een bepaald moment een derde plaats in het vizier.

Humble Flirt brengt gelaagde indierock. Het viertal – met zingende drummer – kaapte al prijzen weg op FrappantPOP en behoort tot het selecte groepje van Humo’s Rock Rally-finalisten uit 2014.

St. Grandson is de groep rond singer-songwriter Benjamin Decloedt. De band neemt momenteel een eerste ep op en veroverde in het verleden al finaleplaatsen in De Beloften, Jonge Wolven en Westtalent.

ShyLips laat zich inspireren door de fundamenten van de hedendaagse rockmuziek: denk aan King Crimson en Pink Floyd, maar ook aan bands als Balthazar. Het is dan ook niet verrassend dat Brent Vanneste (Steak Number Eight) hen in 2013 selecteerde voor Studio Brussels De Nieuwe Lichting.

Whiz is het nieuwe avontuur van bandleden uit The Galacticos en Roadburg. De groep vliegt door een wereld van poppy melodieën met een vuil groovekantje, die ergens rondzweeft in het universum van Kurt Vile en Deerhunter.

Keremos website