Trixtrax Fest op 17 mei in TRIX met oa. Great Mountain Fire en Tubelight

door Bart Somers

De mensen van TRIXTRAX sluiten het TRIXTRAX-seizoen weer af met een FEST. Ze kunnen alvast drie finalisten van Humo’s Rock Rally aankondigen met Sleepers’ Reign, Tubelight en Radial Sequence.

Daarnaast zullen ook de geweldige Brusselaars van Great Mountain Fire bewijzen waarom ze ten zuiden van de taalgrens al een tijdje hoge ogen gooien. Opener van de avond wordt Sky Castles, een band uit Lier die al een dik jaar aan de weg timmert en onder andere sessies op Stubru op zijn naam kan schrijven. Indiestyle koos de groep recent nog als hun vi.be Media. Weer veel ontluikend Belgisch muzikaal talent op het podium dus.

Het festival is – naar goede TRIXTRAX gewoonte – volledig GRATIS. De organisatoren vragen wel om te reserveren via het formulier op de website van TRIX. We stellen je de bands graag voor in de woorden van de mensen van TRIXTRAX.

GREAT MOUNTAIN FIRE

Het Brusselse Great Mountain Fire scheerde vorig jaar hoge toppen met hun album ‘Canopy’. Hun muziek baadt in een minimalistisch discosfeertje en de nummers zijn tegelijk origineel en complex, met een superintense en dominante ritmesectie. Dat levert een contrastrijk universum op, geïnspireerd op elektroflash en postpunk en balancerend tussen bitterzoet en uitzinnig.

TUBELIGHT

HUMO’s Rock Rally-finalist Tubelight kwam voor het eerst samen in 2007 en speelde toen voornamelijk zuivere indierock. In 2009 brachten ze met ‘Undesirable’ hun eerste EP uit. Ondertussen is de band geëvolueerd naar een een volstrekt eigen sound waarbij indierock met noise, psychedelica en shoegaze wordt gemengd.

SLEEPERSREIGN

Sleepers’ Reign uit Herentals behaalde met hun soundscapes de tweede plek in de finale van Humo’s Rock Rally én nam bovendien de publieksprijs mee naar huis. Hun cover van Bob Dylans ‘Like a rolling stone’ was een schot in de roos. Sleepers’ Reign heeft tevens goed uitgewerkte eigen songs en ze combineren dat met een mooi groepsgeluid.

RADIAL SEQUENCE

Ook de vierkoppige alternatieve rockband Radial Sequence stond in de finale van de laatste Rock Rally. Zelf zijn ze nogal vaag als het over het omschrijven van hun muziek komt, met “a band with songs” en “blue wild angel music” komen we namelijk niet echt veel verder. Dan maar volledig zelf ontdekken tijdens hun set op het TRIXTRAX Fest.

SKY CASTLES
Sky Castles is een jong octet uit Lier. Songwriter Jona Koekelcoren en zijn zeven bandleden zetten een geluid neer dat nog best omschreven wordt als Indie Brass Garagepop, oftewel een bijna unieke clash tussen een indie- en een brassband. Na een dik jaar samen spelen hebben ze één demo-ep afgevuurd, véél opgetreden en sessies op Studio Brussel gespeeld.

Meer info via de website van TRIX