Vestrock 2012 – Go Back To The Zoo komt, schrijf je in voor de rockrally

door Bart Somers

Vestrock maakt nieuwe namen voor editie 2012 bekend: GO BACK TO THE ZOO en AKS. Vestrock organiseert op 29 april weer een rockrally. Bands en dj’s kunnen zich inschrijven tot 15 maart 2012.

STICHTING VESTROCK VOEGT 2 NIEUWE NAMEN TOE AAN PROGRAMMA
Ook in 2012 vormt het eiland in de Buitenvest van Hulst, de meest Vlaamse stad van Nederland, de thuisbasis van Vestrock, en wel op 1 en 2 juni. De organisatie is inmiddels begonnen met het programmeren van artiesten uit Nederland en België, waarbij een speciale plaats is voor veelbelovend talent. Aan de affiche van het duurzame kwaliteitsfestival van Hulst, waar sinds vorige week al HEIDEROOSJES, THE SUBS TEXTURES en SCHOOL IS COOL, op prijken, voegt Stichting Vestrock twee nieuwe namen toe: GO BACK TO THE ZOO en AKS.

Het Amsterdamse viertal GO BACK TO THE ZOO lukte het om maar liefst vier succesvolle singles van hun debuutalbum ‘Benny Blisto’ in de top van de Nederlandse hitlijsten te krijgen, met megahit ‘Electric’ als absoluut hoogtepunt. In 2010 overtuigden de mannen op Lowlands, vorig jaar werden o.a. Pinkpop en Noorderslag platgespeeld en nu is de rest van de wereld aan de beurt. Hun tweede plaat ‘Shake a Wave’ is in aantocht en met de eerste single ‘What If’ scoorden ze meteen een 3fm megahit. Live zijn hun catchy indie rocksets altijd loeistrak, vol hits, wordt er massaal meegeschreeuwd, gesprongen en gecrowdsurft dus bereid je voor op een ware krachtsinspanning. Van het Leuvense AKS (Addicted Kru Sound) mag je dubstep en drum ‘n bass in your face verwachten.

Tickets, meer informatie en videoclips van de bands zijn te vinden op www.vestrock.be.

VESTROCK ROCKRALLY OP 29 APRIL 2012
In de aanloop naar Vestrock organiseert Stichting Vestrock op koninginnenacht (29 april 2012) wederom een rockrally waarmee Nederlandse en Belgische bands en DJ’s net als in eerdere jaren een plaats op het Vestrock-podium kunnen verdienen. De uiterste inzenddatum is 15 maart. De organisatie zal uit het aanbod een selectie maken. Live-acts kunnen zich aanmelden via rockrally@vestrock.nl. Deejays kunnen zich aanmelden via djrally@vestrock.nl. Aanmeldingen graag met demo of links naar soundcloud, bandcamp of vergelijkbare sites). Het publiek bepaalt op 29 april uiteindelijk welke band en DJ op 2 juni zullen optreden op Vestrock.

KAARTVERKOOP VESTROCK LOOPT SNEL
De kaartverkoop is gestart via www.vestrock.be en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen en gaat hard. Vestrock zal, net als in 2010 en 2011, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Alle eerdere edities van Vestrock waren volledig uitverkocht. De prijs in de voorverkoop € 25 (de toegangsprijs aan de kassa bedraagt € 30, beschikbaarheid onder voorbehoud).

Bekijk de aftermovie van Vestrock 2011 hier

Bekijk foto’s van Vestrock 2011 hier