Vestrock Blond – Nederlands festival met o.a. White Lies, Blaudzun en Daan heeft eigen bier

door Bart Somers

Vestrock viert in het weekend van Pinksteren zijn vijfde verjaardag. De organisatie pakt daarom groots uit met een extra festivaldag, een camping en twee grote internationale hoofdacts. Maar er volgt nog een cadeautje, de Vestrock Blond. Hiermee is Vestrock het eerste Nederlandse festival met een eigen speciaalbier.

De unieke blondine is gebrouwen volgens een innovatief ultrasnel brouwproces in de onderzoeksbrouwerij van de KU Leuven op de Technologie Campus in Gent. Het bier bevat lokale mout van de Zeeuws Vlaamse Mouterij ‘The Swaen’ uit Kloosterzande, twee soorten hop die gekweekt werden in West-Vlaanderen en een unieke gist uit de gistcollectie van de KU Leuven. Duurzaam kwaliteitsbier maken met regionale ingrediënten en faciliteiten sluit goed aan bij de doelstellingen van Vestrock. Vestrock is sinds 2010 een 100% klimaatneutraal festival (gecertificeerd) en ook de editie van 2014 zal 100% klimaatneutraal gerealiseerd worden.

Op 7 en 8 juni programmeert Vestrock onder meer White Lies, Daan, Blaudzun, Thomas Azier, Mintzkov, Marble Sounds, Intergalactic Lovers en Reptile Youth op de Buitenvest in Hulst, op minder dan 50 kilometer van Antwerpen en Gent. Tickets, de volledige line-up en meer info vind je op www.vestrock.be.