VI.BE en de muzieksector organiseren tweede editie van Sound Track

door Yannick Verhasselt

VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector in Vlaanderen en Brussel, organiseert samen met heel wat actoren een tweede editie van Sound Track. In 2019 werd een eerste editie op poten gesteld om opkomend dan wel nieuw talent te vinden en hen te begeleiden waar kan. Tal van organisatoren als spelers uit de Vlaamse en Brusselse muzieksector hebben daaronder hun schouders gezet. Uiteindelijk kregen we in elke Vlaamse provincie als Brussel een aantal mooie winnaars zoals Meskerem Mees, Rian Snoeks, Hoffman etc. Na die eerste succesvolle editie slaan VI.BE en die actoren wederom de handen in elkaar.

Net zoals voorgaande editie worden clubjury’s bijgestaan door 8 ambassadeurs. Dit zijn ex-winnares Meskerem Mees, Mickael Karkousse (Goose), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Stefanie Mannaerts (Brutus, Rumours), Tsar B, Eppo Janssen, Chuki Beats en Bert Cools (Merope, Hoera). Na de inschrijvingen worden er door de jury en de ambassadeurs 136 artiesten en bands geselecteerd. Net zoals vorige editie geldt weer het motto dat elk genre gewoon kán. De geselecteerden spelen nadien in oktober voor een plaatsje (als voor publiek) voor een plaats in de finale. In de finale is er plaats voor 46 deelnemers, waarna er uiteindelijk 18 winnaars (3 per regio) zullen worden gekozen.

Inschrijven is mogelijk vanaf nu tot en met 15 juli, voor meer informatie kun je terecht op de website van Sound Track en VI.BE.