vi.be media: Indiestyle over Sarah Devreese

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Sarah Devreese voor.

Humo’s Rock Rally draait op volle toeren en wederom valt ons oog op een adept van Belgiës grootste rockwedstrijd. Sarah Devreese, gewapend met enkel stem en gitaar, pakt niet uit met grootse solo’s of ingewikkelde hooks. Ze weet ons met puurheid rond haar vinger te draaien. ‘Butterfly’ opent met de prachtige beeldspraak “I knew a girl, she lived in a cocoon / hoping she’ll turn into a butterfly soon” en haar innemende zang sleept ons mee.

Het mag niet verwonderen dat Daughter haar grootste inspiratiebron is. De sfeer van de nummers en zelfs de stem van Devreese sluiten aan bij de sound van de Engelse band. Maar ook de andere songs weten meer dan te overtuigen. In ‘Losing Faith’ gaat de zangeres een minder ingetogen toer op en met ‘Can’t You See’ laat ze elk publiek verstild genieten. Als deze jongedame nummers blijft schrijven met dezelfde kwaliteit, gaan we er nog veel van horen. Want schoonheid zit in de eenvoud, daar zijn we nu toch wel van overtuigd. Waarvoor dank, Sarah.

Sarah Devreese op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Klik hier, schrijf je in, en wie weet?