vi.be MEDIA: Indiestyle over Kiss the Anus of a Black Cat

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Kiss the Anus of a Black Cat (KTAOABC) voor.

Een kattenreet kussen? Luisteraars hebben onmiddellijk de neiging om een humoristische invalshoek te nemen, maar de muziek van KTAOABC klinkt in het bijzonder duister, diep en apocalyptisch. De groep rond Stef Heeren heeft met zijn vijf platen al een sterke discografie opgebouwd. Hun laatste langspeler, ‘Weltuntergangsstimmung’, werd alvast toegejuicht door het publiek en de pers.

Door de jaren heen heeft KTAOABC ons een zeer gevarieerd repertoire voorgelegd: psychedelische folk, drone folk en dark folk met recentelijk een grote aanwezigheid van synths. Inmiddels behouden ze een identiteit die heel eigen is aan de groep en die veeleer te danken is aan de typerende, dromerige en hypnotiserende stem van Stef Heeren. Met de laatste platen genieten we tegelijkertijd ook van de invloeden van de legendarische seventies en eighties bands Blue Öyster Cult en The Cure. Op vi.be kunnen we momenteel luisteren naar het nummer ‘The Shadows Are You’.

Deze zomer speelt de veelbelovende band een hoop optredens, waaronder een op Pukkelpop, en brengen ze voor de eerste keer ook bezoek aan de Gentse Feesten.

Kiss the Anus of a Black Cat op vi.be