Viet Cong – debuutalbum op komst, beluister een eerste single, optredens in België en Nederland

door Thomas Konings

Na een eerste ep werden wij behoorlijk wild van Viet Cong, dat las je eerder al in onze wegwijzer voor het najaar. Vandaag kondigde de band, die bestaat uit ex-leden van Women, een eerste langspeler aan. Die is self-titled, verschijnt op 20 januari en ligt in de winkel via Jagjaguwar. Hieronder vind je de tracklist.

De groep bracht ook een eerste nummer naar buiten, ‘Continental shelf’. Je kan het hieronder beluisteren. Ditmaal krijgen we geen drieste post-punk voor de kiezen, het nummer is voor de band haar doen zelfs best luchtig, al ontbreekt een donkere rand zeker niet. Sterk, alweer.

Verder werden ook spannende tourplannen onthuld. Binnenkort speelt de band in het voorprogramma van Ought in de AB (20.11, info & tickets) en maakt de band een stop op Le Guess Who? in Utrecht (21.11, info & tickets). In 2015 volgen dan headlineshows in de Amsterdamse Paradiso (10.02, info & tickets), Rotown te Rotterdam (16.02, info & tickets), De Kreun in Kortrijk (17.02, info & tickets) en tot slot in de Brusselse Botanique (18.02, info & tickets).

tracklist:

01 Newspaper Spoons
02 Pointless Experience
03 March Of Progress
04 Bunker Buster
05 Continental Shelf
06 Silhouettes
07 Death

Viet Cong Bandcamp