We Will Brand Your Band – unieke kans voor jonge bands

door Bart Somers

De muziekmanagers van het Limburgse PHL-Music stellen hun nieuwste project ‘We Will Brand Your Band!’ voor. Het project moet jonge bands een stevige duw in de rug geven op het vlak van marketing, promotie en boeking. Kers op de taart is een openingsspot op het Burnout Festival op 17 mei in Hasselt. Maar liefst zestien aspirant-muziekmanagers zullen vijf gelukkige groepen tot aan de festivalzomer ondersteunen.

‘We Will Brand Your Band!’ is een nieuw ambitieus project van de studenten Muziekmanagement aan PHL-Music. Op basis van criteria als professionaliteit, durf, ambitie, originaliteit en muzikaliteit worden vijf groepen uitgekozen. Zij worden door de studenten begeleid in minder voor de hand liggende aspecten van de muziekindustrie. De begeleiding duurt tot aan het begin van de festivalzomer. Die zal worden ingezet met het openluchtfestival Burnout op donderdag 17 mei in het Kapermolenpark in Hasselt. Eén van de vijf geselecteerde bands mag bovendien het festival in stijl openen.

Bands die zich geroepen voelen mogen hun vi.be-link mailen naar wewillbrandyourband@gmail.com. De deadline ligt op 14 februari om 12u00. Opgelet: bands mogen geen manager of boeker hebben.